kembara master..baru bermula

Assalamualaikum wbt..lama sungguh x update blog..
al kisah, kini dah 7 minggu saya bergelar pelajar sarjana di UPM..
macam-macam kisah yang berlaku..
antara percaya dan tak percaya, sebab saya dapat offer letter agak lewat. jadi banyak benda kena setelkan.. apa pun, alhamdulillah banyak ilmu baru yang saya belajar..
paling tak sangka saya bergelar student kepada seorang blogger merangkap lecturer yg sy kagumi..
amazing kan??
apa yg best sambung master???
1. rasa masa sangat3 berharga..tiap detik begitu bernilai..lagi2 bagi student part time macam saya
2. assignment memang banyak berbanding masa degree @ dip.ed.. satu course sampai 5 tugasan @ pembentangan...fuhhh
3. berguru dengan guru baru... kongsi ilmu..upgrade ilmu..

saya sambung master dlm kurikulum & pengajaran - pendidikan Islam.. ramai yang bertanya napa tak sambung kat UKM yg terkenal dgn tokoh2 pendidikan Islam..saya masih lagi tiada jawapan.. cuma bila saya sambung di UPM, saya yakin banyak hikmah yg Allah tentukan di sebalik tu.. semester ni, saya seorang sahaja yang berdaftar di bawah Kurikulum & Pengajaran (P.Islam)..
apa kekuatan UPM?? jawapan saya: dari segi research method dan cara penulisan yg lebih mementingkan jurnal..saya tak tau bagaimana dgn UKM atau UM..mungkin anda boleh kongsikan =)

ok..kembara sarjana ini baru saja bermula..moga saya terus tabah dan istiqamah dalam menuntut ilmu..aminn

1 ulasan:

Copyright © 2016 LaKarAn haTi and Blogger Themes.